Rybník Trný

07.08.2022 11:59

Rybník Trný je konečně náš

 

Od roku 1957 snad každý holýšovský rybář, od těch nejmenších dětiček až po staré zkušené matadory, v sobě nese jednu společnou touhu, že jednou bude patřit rybník Trný těm,  kteří na něm léta hospodaří, starají  se o něj a pro něž tvoří jedinou základní vodní plochu pro hospodaření organizace. Není snad nikdo, kdo nezná vyprávění o tom, jak jsou pozemky pod rybníkem rozděleny na tisíce malých kousků, o nemožné domluvě mezi vlastníky, o tom, že snad bude lépe nechat věci tak, jak jsou, aby to nebylo ještě horší, o tom, že rybník koupí spekulanti, o tom, že organizace zanikne, protože o rybník přijde. O to šťastnější jsme,  že vám můžeme oznámit, že seusilovnou spoluprací posledních výborů místní organizace a představitelů Městského úřadu v Holýšověpodařilo z vlastních ušetřených prostředků organizace, zakoupit "náš" historický rybník a získat  ho tak konečně do majetku Místní organizace Českého rybářského svazu Holýšov.

Netřeba snad nikomu vysvětlovat, že skutečná tržní hodnota rybníka je mnohonásobně vyšší, než cena, jakou jsme městu zaplatili. Každý člen naší organizacese stává v nadsázce "spolumajitelem" nádherné a rybářsky i hospodářsky hodnotné vody. Mimochodem, pozorným pozorovatelům jistě neuniklo, jak se v posledních letech investovaly nemalé prostředky a práce do zvelebení rybníka Trný, a tak jsme ho získali do svého vlastnictví ve výborné kondici.  

Za to vše patří velké díky Městskému úřadu v Holýšově, členům organizace,  všem posledním výborům organizace a zejména panu předsedovi Josefu Petráskovi, který se svým podílem nejvíce zasloužil o konečné získání rybníka do vlastnictví organizace. Ještě jednou upřímné poděkování všem zúčastněným za všechna léta snažení a trpělivosti a přání hodně radosti u vody! Petrův zdar!

 

Výbor MO ČRS Holýšov