ČRS z.s. MO Holýšov

31.05.2022 18:42

 

 

Naše organizace vznikla před více než 60-ti lety, přesně 2.7. létapáně 1957, za krásného slunečného dne, kdy řeky byly plné ryb. Od té doby uběhlo pár dlouhých roků, ve kterých se spoustu změnilo. V současné době máme 620 členů z toho cca. 12 žena 34 dětí, které navštěvují pravidelně každý týden rybářský kroužek, kde je vedoucí kroužku učí vše o rybolovu a přírodě kolem vody. Do kroužku chodí děti již od svých 6-ti let věku. Pro děti pořádáme každý rok rybářské závody, kde předvedou co se v průběhu kroužku naučily.

Organizace hospodaří na 5 chovných rybnících, kde chováme zejména kapry, líny, štiky a bílou rybu, kterou pravidelně ročně v měsící říjnu vysazujeme do revíru RADBUZA 4 č. 431 047. Naší vlajkovou lodí je rybník Trný cca. 2,5 hektaru, který nám ročně dává cca 45 až 50 metráků ryb. První neděli v měsící říjnu zde pořádáme veliké rybářskě závody, kterých se pravidelně zúčastní více než 100 závodníků.

Nově zvolený výbor si dal za úkol udržovat vodní plochy a jejich okolí v čistotě a pořádku. Zajišťovat pravidelné zarybňování našeho revíru dle vysazovacího plánu. Zatraktivnit a nakupovat rybí obsádku, které v naší řece ubývá a chybí a tím chceme uspokojit stávající členskou základnu a získat nové členy, kteří chtějí své volné chvíle trávit v krásné prírodě u vody.